E-Devlet Askerlik Yoklaması Sorgulama

E-Devlet Üzerinden Askerlik Yoklaması Başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre askerlik yoklamaları E devlet üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabilecek. Bu sayede yoğunluk olmadan ilgili işlem süresi kısalacak ve kişiler internet üzerinden başvuru yaparak Aile hekimine muayene olabilecek.

İlgili proje Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortak hareket edilerek yapılmıştır. 10 Temmuz 2017 yılında Ankara pilot il seçilerek uygulamaya başlanmış olup, uygulamanın yararlı olduğu tespit edilerek genel yayılma çalışması yapılmıştır. Askere gidecek olan herkes E devlete giriş yaparak askerlik yoklaması işlemlerini yapabilecek.

Askerlik yoklaması internet başvuru işlemi 14 Mayıs 2018 tarihinde ülke geneline yayılacak. Başvuru yapabilmeniz için aktif E devlet şifrenizin olması yeterli olacaktır.

Askerlik Yoklaması E-Devlet Üzerinden Nasıl İşleyecek

Kişi E devlete giriş yaparak ilgili birim üzerinden askerlik yoklaması formunu dolduracak ve aile hekimine muayene olabilecek. Bunun için istediği tarih veya saate randevu oluşturabilecek. Bu işlemler sayesinde işlem hızında azalma ve zamandan tasarruf sağlanacak. Yapılan bu işlemler sonrası askerlik şubesine gitmenize gerek kalmayacaktır.

Günümüz teknolojisinin kullanılarak bu alanda yapılan yatırım sonucunda askerlik şubelerinin iş yükü de hafifleyecek. İlgili işlemlere E devlet mobil uygulaması üzerinden de yapılabilecek. Askerlik yaşı gelen herkes askerlik şubesine gitmeden tüm işlemlerini e devlet üzerinden sonuçlandırabilecektir.

One thought on “E-Devlet Askerlik Yoklaması Sorgulama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: