Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Hayat Eve Sığar Uygulaması Nedir?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde duyurusu gerçekleştirilen Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Corona Virüs uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.




Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.

Online Covid-19 Testi

İstediğin sıklıkta güncel veriler esas alınarak hazırlanmış olan Covid-19 testini doldurarak durumun hakkında bilgi alabilirsin.

Aile Takibi

Ailen ve sevdiklerini  ailem sekmesindeki listene ekleyebilir, durumları hakkında bilgi sahibi olabilir ve riskli bir durumla karşılaşmadan önce önlem alabilirsin.

Risk Bölgeleri

Konum servislerine izin verdiğinde uygulama seni riskli bölgelere yaklaştığında uyaracak ve haritada anlık olarak yaklaşmaman gereken alanları görebileceksin.

Hesabını Doğrula

Kullanıcı hesabını doğrulamak için telefonuna gelen kodu gir. Hesabın doğrulanması, daha iyi yönlendirme ve riskli bölgelerden korunmanıza yardımcı olacak.

Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı kurduktan sonra telefon numaranızı girerek doğruma yapmanız gerekiyor. Risk haritasını açmak istediğinizde ise T.C. Kimlik No ve doğum tarihi gibi ek bilgileri girmeniz ve konum servisi için izin vermeniz talep ediliyor.

Bu sayede uygulama sizi riskli bölgelere yaklaştığınızda uyarıyor ve uzak durmanız gereken alanları açık bir şekilde haritada gösteriyor. Size yöneltilen soruları cevaplayarak online corona virüsü testi yapmanız da mümkün.

Hayat Eve Sığar İndir

Google Play

App Store

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: