Yeni Askerlik Sistemi

Yeni Askerlik Sitemi

20 yaşını geçmiş askerlik şartlarını yerine getiren her vatandaş herhangi bir okul veya mezuniyet şartı aranmadan bedelli askerlikten yararlanabilecek. Peki E-devlet askerlik yoklaması nasıl yapılır. Lise ve altı mezunları için de yeni bir iş kapısı açılmış durumda. 12 aylık askerlik süresi onlar için de 6 aya düşmüş olacak eğer isterlerse ikinci 6 ay için TSK’dan ücret alabilecekler. İşte yeni askerlik sistemi hakkındaki tüm detaylar!

Lise Mezunlarına 6 Ay +6 Ay Askerlik

Lise mezunları için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriliyor.

6 ay + 6 ay askerlik uygulaması Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk altı ayını tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Askerliğe devam etmeyi tercih ederse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar.

12 Aylık Yedek Subaylık

Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisans ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam edecek.

İki Yıllık Mezunlar İçin Yedek Astsubaylık

2 yıllık yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriliyor. İki aylık eğitim döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek.

Bedelli Askerlik

Paralı askerlik uygulaması devam edecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirili bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale gelecek. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini karşılayacak.

Yeni Askerlik Sistemi ne zaman Yürürlüğe Girecek

Konuyla ilgili detayları açıklayan Başkan Erdoğan net bir tarih vermedi. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından seçimden önce veya hemen sonra resmi gazetede yayınlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: