Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Danışma Hattı

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Danışma Hattı

Korona Virüs Danışma Hattı Nedir?

Korona virüs danışma hattı Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamındaki son hamlesini duyurdu. Yapılan açıklamalarda, WhatsApp üzerinden 7 gün 24 saat ulaşılabilecek bir danışma hattı kurulduğu ve bu hat üzerinden koronavirüsle ilgili bilgi alınabileceği ifade edildi.

Akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte hayatımızda vazgeçilmez bir yere sahip olan WhatsApp, bugün neredeyse tüm tüketiciler tarafından kullanılıyor. Bu durumu gözardı etmeyen Sağlık Bakanlığı da şimdi, koronavirüs ile ilgili yeni bir WhatsApp hattı oluşturdu. Vatandaşlar bu hizmet ile birlikte, koronavirüsün neden olduğu COVID-19 hastalığı ile ilgili en güncel, en güvenilir bilgileri WhatsApp üzerinden alabilecekler.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturduğu WhatsApp danışma hattına, “0541 888 01 84” numarası üzerinden erişilebiliyor. 7 gün 24 saat boyunca ulaşabileceğiniz hizmet kapsamında hem güvenilir ve güncel bilgilere erişme imkanı yakalamış oluyor hem de gerekli olduğu durumlarda yetkililerin yönlendirmelerinden faydalanabiliyorsunuz.




Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınının yayılmaya başladığı ilk günlerden beri ülkemize virüsün girmesini ve ülkemizde yayılmasını engellemek için önemli adımlar attı. Atılan adımlar, virüsün pek çok ülkeye yayılırken Türkiye’ye geç gelmesini sağlarken vatandaşların bu virüse karşı bilinçlenmesi ve tedbirler almasına da yardımcı oldu. Bakanlığın bu son hamlesi, vatandaşların koronavirüsle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayacak. Evde kaldığımız bu günlerde whatsapp danışma hattını kullanarak Covid-19 ile ilgili her türlü güvenilir bilgiye ulaşabileceksiniz.

Korona Virüs Danışma Hattı Nasıl Kullanılır?

0541 888 01 84 Numarayı kaydedip whatsapp tan danışma hattına giriş yapıyoruz.

Menüye girmek için “M” harfine basıp gönderiyoruz.

Buradan korona virüs testi yapmak için 1 seçeneğini seçebilirsiniz.

Korona virüs ile ilgili detaylı, güncel bilgi almak için 2 seçeneğini seçebilirsiniz.

Geri gelmek için “G” harfini kullanabilirsiniz.

Menülerde dolaşmak için koyu renkli sayı ve harfleri mesaj olarak yazıp göndermeniz gerekmektedir.

Ayrıntılı anlatım için videoyu izleyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: