Temassız Ödeme Nasıl Yapılır ?

Temassız Ödeme Nasıl Yapılır ?

Temassız Ödeme Kredi Kartı yada Banka Kartı ile

Kredi kartınız yada banka kartınızda temassız ödeme özelliği var ise şifre girmeden ödeme yapabilirsiniz. Temassız ödeme yapabilmeniz için kartınızda temassız ödeme özelliği olması gerekiyor.

Kartınızda bu simge        varsa temassız ödeme yapabilirsiniz demektir.

 

Temassız Özellikli Kart

Temasız ödeme yapmanız için öncelikle kullandığınız banka uygulamasından temassız ödeme seçeneğini aktif edip temassız ödeme limiti belirlemeniz gerekiyor. Bu limit her bankaya göre değişiklik gösteriyor. Bunları yaptıktan sonra temassız ödeme özelliği olan kartlarınızı, temassız ödeme özelliği olan pos cihazlarında kartınızı yaklaştırarak kullanabilirsiniz.

Temassız Ödeme Cep Telefonu ile

Cep telefonu ile temassız ödeme yapmanız için telefonunuzda NFC özelliğinin olması gerekiyor. NFC özelliğinin olup olmadığını kontrol etmek için cep telefonunuzdan ayarlar-diğer bağlantılar kısmından kontrol edebilirsiniz. Temassız ödemeyi kullanmak için bankanızın mobil uygulaması telefonunuzda yüklü olması gerekiyor. Her bankanın uygulaması farklıdır. Banka uygulamanıza girip temassız ödeme seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra NFC özelliğini kullanabilirsiniz.

Cep Telefonundaki NFC Simgesi

Ödeme yapmanız için NFC özelliğini aktif edip işlem yapmak istediğimiz banka uygulamasını seçiyoruz. Daha sonra banka uygulamasına giriş yapıyoruz ve cihazımızı pos makinesine yaklaştırıyoruz bu şekilde ödememiz gerçekleşiyor.

Daha ayrıntılı anlatım için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: