Edirne TOKİ Kura Çekilişi Sonuçları

Edirne TOKİ Kura Çekilişi Sonuçları

Aralık ayında kabul edilmeye başlayan başvurular, geçtiğimiz ayın ortasında sona ermişti.

Yurt genelinde birçok ilde ucuz ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş, e Devlet ve Bankalar üzerinden işlemlerini tamamladı. Kazananların duyurulacağı isim listesini öğrenmeye çalışıyor. Bu doğrultuda, 2020 TOKİ kuraları çekiliş tarihi ve günü en çok araştırılanlar arasında öne çıkıyor.

2020 TOKİ kura çekilişi Edirne ve Lalapaşa için 7 Mayıs Tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Kura Çekilişi Nasıl Olacak ?

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

TOKİ Kura Sonuçları SORGULAMA NASIL YAPILIR?

2020 TOKİ Edirne Merkez 210 konut, Lalapaşa ilçesi 90 konut yapılacak.

Edirne Toki kuraya katılamaya hak kazananlar için TIKLAYINIZ.

Diğer Şehirler Toki kuraya katılmaya hak kazananlar için TIKLAYINIZ.

Buradan T.C kimlik numaranız ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz. TIKLAYINIZ.

TOKİ Ev Fiyatları Ne Kadar Olacak?

TOKİ‘nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak.

TOKİ Sosyal Konut Ödeme Planı Nasıl Olacak?

Konutların fiyatının yüzde 10’u peşin olacak, kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir.

2+1 daire ödeme planı

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10’a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

3+1 daire ödeme planı

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10’a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle evini alacak.

TOKİ Konutları Kaç Metrekare

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında, vatandaşlara, 2+1 ve 3+1’lik seçenekler sunulacak. Konutların, adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2+1 konutların brüt 75-85 metrekare, 3+1 konutların ise brüt 100 metrekare olarak projelendirileceğini açıklamıştı.

TOKİ Evleri Kiraya Verilir mi ?

TOKİ’nin şartnamesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir.

Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu İdaremiz inisiyatifindedir.

%d blogcu bunu beğendi: