IMAX Nedir ?

IMAX Nedir ?

IMAX, yüksek netlikte ve boyutta görüntü kalitesine sahip bugüne kadar yapılmış “Gerçeğe En Yakın” bir film gösterim sistemidir.

IMAX Sinema Sistemi Nedir ?

Kanadalı bir eğlence teknolojisi firması tarafından bulunmuş olan IMAX, yüksek netlikte ve boyutta görüntü kalitesine sahip bir film gösterim sistemidir. IMAX sinema sisteminin tüm bileşenleri (çift dijital projeksiyon cihazı, lazer hizalı dijital ses sistemi ve IMAX’in patentli salon geometrisi), sinemaseverler tarafından en üst seviyede eğlence deneyimi olarak bilinen, “IMAX Deneyimi®”ni sunmak için özel olarak bir araya getirilmiştir.



IMAX, bugüne dek yapılmış “GERÇEĞE EN YAKIN” 3 boyutlu sinema teknolojisi ile “DÜNYANIN EN ETKİLEYİCİ FİLM DENEYİMİ”ni sunar. IMAX salonlarının eşsiz geometrik yapısı; gerçek hayattakinden daha büyük kristal netliğindeki 3 boyutlu görüntüler ve IMAX’e özel dijital ses sistemi ile birleşerek kendinizi adeta filmin içinde hissetmenizi sağlar.

Dev IMAX Perdesi Geniş Görüş Alanı

IMAX film izlediğini hissettiren unsurları ortadan kaldırmaktır. IMAX salonlarında, geleneksel salon perdelerine kıyasla %110 daha büyük olan IMAX perdesine yansıtılan görüntüler; çevresel görüş alanının da dışına taşarak perdenin ortadan kalktığı hissini oluşturur. Bu etki, IMAX perdesinin boyutları, şekli ve konumu nedeniyle, sadece IMAX’e özeldir. IMAX perdeleri basketbol sahası büyüklüğündedir.

 

Balıkgözü mercekler yardımıyla küre biçimindeki perdeye yansıtılan bu teknoloji, yatay eksende 180 derecelik bir görüntü sağlar. Sinema salonunda oturulan nokta ve perdenin dört köşesi arasında oluşan alan “Görüntü Piramidi”dir. IMAX salonlarında görüntü piramidinin daha büyük olması, 3 boyutlu görüntüleri gerçek boyutlarında ve daha yakından hissetmene olanak tanır. Görüntüler adeta perdeden çıkıp kucağına kadar gelir ve geleneksel perdelerde gösterilen klasik sistemlerden çok daha etkili bir 3D deneyimi sağlar. IMAX’e özel tescilli salon mimarisi, perde büyüklükleri ile etkileyici bir deneyim sunar.

IMAX Digital Surround Ses Sistemi

IMAX salonlarında ses de görüntü kadar büyük önem taşır. IMAX’e özel digital surround ses sistemi, perdeden taşan görüntüler kadar gerçekçi ve iliklerine işleyen bir sesle sizi büyüler. Tüm IMAX salonlarında, IMAX’in yüksek kalite standartları ışığında özel akustik dizayn oluşturularak, her bir koltuğun en iyi işitme pozisyonunda olması sağlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: