Halk Kütüphanesi Hizmetleri Artık e-Devlet Kapısında

Halk Kütüphanesi Hizmetleri Artık e-Devlet Kapısında

e-Devlet Kapısı üzerinden veya “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapabilir, anında “e-kitaplara” erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız Halk Kütüphanesini değiştirebilir ve bütün Halk Kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz.

Kütüphanem Cepte Uygulaması

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü‘nün yeni hizmeti ‘’Kütüphanem Cepte” uygulaması ile vatandaşlar kütüphane hizmetlerine telefonları üzerinden ulaşabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve cep telefonlarından rahatlıkla kullanabilen “Kütüphanem Cepte” uygulamasıyla, il ve ilçelerdeki kütüphaneler teknolojiye ayak uyduruyor.

Uygulama Tamamen Ücretsiz

Uygulama sayesinde Türkiye genelindeki Bakanlığa bağlı tüm kütüphanelerde kitap kataloğu incelenebilir hale gelirken,  ayrıca kütüphane bilgilerine ulaşabilir(telefon, mail, adres, çalışma gün ve saatleri ile kütüphane konumu), kitap ve e-kitap taraması yapılıyor.

Ayrıca “Barkod Taraması” özelliği ile de kitap taraması yapılmaktadır.

Oturum açıldığında ise ödünç alınan kitaplar, okuma geçmişi ve kişisel bilgilere ulaşılabilmektedir.

Uygulamaya sahip olmak isteyen vatandaşlar ücretsiz bir şekilde Google ve Apple uygulama marketlerinden edinebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: