Vodafone Gani Tarifeler Nedir? Nasıl Çalışır?

Gani Dakika Nedir? Nasıl Çalışır?

Hem Yurtiçi aramalarda, hem de yurtiçi mobil internette kullanılabilen ve aynı kota içerisinde yer alan dakikalardır.

Gani dakikalar kapsamında yapılan yurtiçi her yöne aramalar ve yurtiçi mobil internet kullanımı aynı kotadan düşmektedir.

Gani dakika hakları ile 30 gün içerisinde en fazla kullanılabilecek internet miktarı 30GB’dır.

Abonenin kullanımları 30GB’a ulaştığında, kalan gani dakika hakları silinir. Kullanım limitine ulaşılması durumunda abonenin başka bir internet paketi varsa onu kullanmaya devam edebilir, yoksa tarifesinin standart internet ücretiyle ücretlenmeye devam eder.



Örnek: 750 gani dakika hakkı olan bir abone, 10 dakika mobil veri kullanımı yaptıktan sonra yurtiçi her yöne aramalarda ve yurtiçi mobil internette kullanabileceği 740 gani dakikası kalır. Abone daha sonra 20 dakika arama yaparsa, yine aynı kotadan düşer ve yurtiçi her yöne aramalarda ve yurtiçi mobil internette kullanabileceği 720 gani dakikası kalır.

GB Hesabınız Ortadan Kalkar

İnternete girmeniz MB değil dakika üzerinden hesaplanır. Aktif olarak kaç dakika internete girerseniz, o kadar Gani Dakikanız gider.

En Son Teknolojiyi Kullanırsınız

İster 4.5G kullan, ister HD video izle, her türlü aynı miktarda Gani DK harcarsın.

Gani Tarifelerin 4 HARİKASI

1. ZENGİN

Tarifendeki dakikalarla eski GB’lı tarifelerde 30 GB’a denk gelecek kadar bol kullanım yapabilirsin. Mesela 10 saat HD dizi izleyebilir, 5 saat müzik dinleyebilirsin.

2. ESNEK

Tarifendeki dakikalarla ister konuş, ister internete gir. Mesela 1500 Gani DK’nla 1 ayda 500 DK konuşurken, 1000 DK internete girebilirsin.

3. GÜVENLİ

Gani Tarifeler’de arka planda çalışan uygulamalar kotandan yemez. Mesela Whatsapp’a gelen okunmamış mesajların ya da hava durumu gibi uygulamalar internetinden götürmez. Yani 1 dakikada 100 KB’ın altında kalan kullanımlar kotanızdan düşmez.

4. BÜTÇE DOSTU

Gani Tarifeler sadece veri indirdiğinde internetinden düşer. Mesela bir gazete sayfasını 20 DK okusan da, Instagram’da aynı fotoğrafa 5 DK baksan da tarifenden 1 DK gider. Ya da 1 saatlik videoyu 5 DK’da indirirsen tarifenden 5 Gani DK düşer.

Gani Tarifeler Nelerdir?

Gani M, L ve XL Tarifeleri Nedir?

Gani M, L ve XL Tarifeleri’nden mevcut Vodafone aboneleri ve numara taşıma ya da yeni aktivasyon yoluyla gelen aboneler faydalanabilir. Bu tarifeler kapsamında abonelere sunulan ve tek bir kotadan düşen konuşma ve internet hakkı “Gani Dakika” olarak adlandırılır.

GANİ DK’larla İster İnternete gir, İster Konuş.

Gani M Tarifesi

750 GANİ DK + Heryöne 100 SMS = 20 tl

Gani L Tarifesi

1500 GANİ DK + Heryöne 100 SMS = 25 TL
Gani XL Tarifesi3000 GANİ DK + Heryöne 100 SMS = 35 TL

Arkaplanda çalışan uygulamalar ve güncellemeler Gani Dakikalardan düşer mi?

1 dakikada 100KB’ın altında veri kullanıldığı sürece Gani Dakika bakiyenden düşmez.

Tarifemde internet kullanımlarım nasıl hesaplanır?

İnternette veri yüklendiği süre kadar dakika Gani Dakika bakiyenden düşer. Örneğin, izleyeceğin bir saatlik video 5 dakikada yükleniyorsa Gani Dakika kotandan sadece 5 dakika düşer. Ücretlendirme periyodu 60 saniyedir.

Tarifemdeki Gani Dakikaların ne kadarını internette kullanabileceğimin bir sınırı var mı?

Hayır. Tarifendeki Gani Dakikaların ister hepsini internete girmekte ya da hepsini konuşmakta harcayabilirsin. Nasıl kullanacağına tamamen kendin karar verirsin.
Gani XL Tarifesi3000 GANİ DK + Heryöne 100 SMS = 35 TL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: