Askercell Nedir? Nasıl Kullanılır?

Askercell Nedir?

Askercell mehmetçik ile ailelerinin özlemi bitsin diye, Genelkurmay başkanlığı tarafından izin verilen Turkcell’in sağladığı bir konuşma hizmetidir.



Kışlalarda Turkcell Askercell haricinde hat kullanılmasına Genelkurmay Başkanlığı tarafından izin verilmemektedir. Genelkurmay Başkanlığı’nın 13 Nisan 2015 tarihinde yayınladığı kriterler yalnızca Turkcell teknolojisi ile sağlanabilmektedir.

Turkcell, Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm koşullarını yerine getirerek, Türkiye’de ilk defa Askercell’i ücretsiz olarak er ve erbaşların emrine sunuyor. Artık Askercell’i kullananlar kışlalarda sevdikleriyle serbestçe konuşup mesajlaşabilecek!

Numaramı Askercell’e Taşıyabilir miyim?

Numara taşıma işlemi yasal olarak en fazla 6 gün içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu sebeple, askerliğe başladığınızda hattınızın Askercell’de olabilmesi için askere gitmeden bir hafta önce Turkcell İletişim Merkezlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Askerlik bittiğinde ise kolayca herhangi bir Turkcell İletişim Merkezi ya da Yetkili Turkcell Satış Noktasından servisi iptal edip Askercell koşulları olmadan hattınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Üstelik numaranızı Askercell’e taşırsanız yeni hat ücreti ödemezsiniz.

Askercell Hat Fiyatı

Askercell’li kullanmak için hattnızı askercell’e taşımanız gerekiyor. Bunu yapmak istemezseniz yeni bir hat alıp (ortalama 70 tl) bu hattı Askercell’e geçirebilirsiniz.

Askercell’i Nasıl Kullanırım?

Turkcell İletişim Merkezleri ve Yetkili Turkcell Satış Noktalarında Askercell’li olma talebi işleme alındığında gelen SMS EVET yazıp yanıtlanır, ya da alternatif yöntem olarak Askercell Talep ve Onay Belgesi doldurulup imzalanır (bu durumda SMS onayına gerek kalmaz).

Daha sonra konuşulmak ve mesajlaşılmak istenen 5 yurt içi mobil, 2 sabit ya da yurt dışı hatlarla olmak üzere 7 numara Turkcell mağaza çalışanlarımız tarafından Askercell’e tanımlanır. Numaralar tanımlandıktan sonra değiştirmek için  Turkcell hattınızdan 532 Turkcell Müşteri Hizmetleri’ni arayabilir ya da Turkcell İletişim Merkezlerine uğrayabilirsiniz.

Hat kısa bir süre sonra data kullanımına kapanır ve Askercell servisi ancak bundan sonra aktif olur. (Askercell’in aktif olup olmadığı *199# sorgusuyla öğrenilebilir.)

Bu işlemlerden sonra hat TSK’nın kriterlerini otomatik olarak sağlamış olur.

Askercell Servis Detayları

Askercell kışlalarda er ve erbaşların telefonla konuşabilmesi için ön şart olan özellikleri sağlayan bir Turkcell hizmetidir. Askercell;
Faturasız hatlarda çalışır,

  • Konuşma ve mesajlaşma yalnızca 5’i yurt içi mobil, 2’si sabit ya da yurt dışı hat olmak üzere en fazla 7 numara ile yapılabilir,
  • Hafta içi 08:00 – 18:00 saatleri arasında konuşmaya kapalıdır,
  • Data özelliği kapalıdır,
  • Telefondan *199# tuşlandığında hatta Askercell aktif olup olmadığı öğrenilebilir.

Not: Askercell Servisi tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. TSK’nın koyduğu kriterlerdeki cihazları kullanmak müşterilerimizin kendi sorumluluğundadır.

Tüm Turkcell İletişim Merkezleri ve Yetkili Turkcell Satış Noktalarından Askercell iptal edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: