Turkcell Bip Nedir? Nasıl Kullanılır? 

BİP Bedava İnternet Kazanma Tıklayın

BiP Nedir?

 

BiP tüm sevdiklerinizle, internet üzerinden, yeni nesil anlık mesajlaşma deneyimi yaşayabileceğiniz bir uygulamadır. Resimlerinizi, videolarınızı, ses kayıtlarınızı ve mesajlarınızı hiçbir yerde olmayan eğlenceli içerikle anında ve ücretisiz gönderebilirsiniz.



BiP uygulaması ile;

  • BiP kullanan arkadaşlarınızla anlık mesajlaşabilir
  • Birden fazla kişiye aynı anda ileti gönderebilir
  • Birebir veya grup mesajlaşmalarınızda bulunduğunuz konumu paylaşabilir
  • Yazdıklarınızı sadece BiP’e özel CAPS ve çıkartmalarla daha eğlenceli hale getirebilir
  • BiP’ten varolan bir fotoğrafınızı kullanarak veya yeni fotoğraf çekerek kendi capsinizi yaratabilir

BiP’e özel kaybolan mesaj özelliğiyle sevdiklerinizle mesajlaşırken, mesajlarınızın belirlediğiniz süre sonunda sohbet ekranından kaybolmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulamayı Kimler Kullanabilir?

BiP, TURKCELL ve diğer operatör abonelerinin kullanabildiği anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

Bu uygulamayı tüm iOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihaz kullanıcıları indirebilir ve kullanabilir. Blackberry ve Windows işletim sistemine sahip mobil cihaz kullanıcıları tarafından henüz kullanılamamaktadır.

Uygulamaya Nasıl Erişebilirim?

Uygulama, App Store, Google Play veya AppMarket’ten indirilebilir. Ayrıca Turkcell aboneleri BIP yazıp 2222’ye ücretsiz gönderdikten sonra gelen linke tıklayarak da indirebilir.

İndirme gerçekleştikten sonra uygulamayı açıp, telefon numaranızı girdikten sonra size gelen şifre ile kayıt olursunuz.

Telefon rehberinizde, BiP uygulamasını indirmiş olan kullanıcıları otomatik görüp, anlık mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.

BİP Uygulamasında MMS Nasıl Gönderirim ?

Sohbet ekranında metin yazma alanının sağında bulunan gülen surata tıklayarak CAPS ve çıkartma içeriğine erişilebilir. Metin yazma alanının solundaki ataç ikonuna tıklayarak ise fotoğraf, video, titreşim, konum ve kişi paylaşımı yapılabilir.

BİP Üzerinden Mesaj Atmak Ücretlimi

Turkcell abonesiyseniz;

  • BiP’ten metin, fotoğraf ve video gönderimleriniz internet kotanızdan düşmez. Diğer paylaşımlarınız paketiniz varsa internet paketinizden, yoksa standart mobil internet tarifesi üzerinden ücretlendirilir. Diğer paylaşımlara örnekler:
    • Konum göndermek için harita kullanımı (Apple Maps, Google Maps)
    • Alınan ve gönderilen konumun görüntülenmesi için harita kullanımı (Apple Maps, Google Maps)
    • Alınan ve gönderilen linke tıklandığında tarayıcı kullanımı (Safari, Chrome, Mozilla vs.)
    • Yeni versiyon bilgilendirme ve yeni versiyona zorlama durumlarında uygulama dükkanlarına yönlenme ve uygulama dükkanlarındaki kullanım (App Store, Google Play, T-Market)
    • Arkadaşına Öner özelliğinde E-Posta, Twitter ve Facebook kullanımı
    • Bize Ulaşın özelliğinde E-Posta kullanımı
    • Sohbet Geçmişini E-Postala özelliğinde E-Posta kullanımı
    • Daha iyi hizmet verebilmek adına uygulama içerisinde karşılaşılan hataların raporlanması
    • BiP uygulaması hız kısıtlı internet paketleriyle birlikte alınabilir. BiP ile beraber alınan hız kısıtlı internet paketi bittiğinde, internet erişim hızı ile birlikte BiP kullanım hızı da 96 kbps’a indirilecektir.

Diğer operatör abonelerinin BiP kullanımları varsa internet paketinden, yoksa standart mobil internet tarifesi üzerinden ücretlendirilir.

Bipden CAPS Ve Çıkartma Gönderin

BiP’ten CAPS veya çıkartma göndermek için mesaj yazma alanının sağında yer alan gülen surat ikonuna tıklayabilirsiniz. Sol altta yer alan büyüteç ikonuna basarak içeriği keşfedebilirsiniz. “Mutlu”, “üzgün”, “komik” gibi anahtar kelimelerle de arayarak farklı içeriklere ulaşabilirsiniz.

Kendi CAPS’inizi yaratmak için sağ altta yer alan artı ikonuna tıklayabilirsiniz.

Buzz Nedir?

Buzz/Titreşim, sohbet ettiğiniz kişinin telefonunu titretmenizi sağlayan bir özelliktir.

BİP Keşfet Nedir?

BiP’te Keşfet menüsü altındaki her bir avatar, bir servisi temsil etmektedir. Servisler dünyası ise; ulusal markalara, TV şovlarına, ünlülere, sivil ve kamu kurumlarına, organizasyonlara, orta-küçük ölçekli işletmelere ve küçük kullanıcı gruplarına hizmet vermek amacıyla oluşturulmuştur.
Servisler üzerinden; Metin mesajları , görsel, ses, video, zengin medya mesajı ve anket tiplerinde toplu gönderimler yapılabilir.  BiP kullanıcıları istedikleri servisleri takip ederek ya da takip gerektirmeyen servislere direkt mesaj atarak iletişimi başlatabilirler. Kullanıcıların gönderdikleri mesajlar anında servislere iletildikleri için, BiP’te iletim durumları direkt olarak “çift tik” olmaktadır. Servislere gönderilen mesajlar için ek olarak “okundu” bilgisi verilmemektedir. Kullanıcılar istedikleri takdirde servis takibini bırakma veya servisi sessize alma hakkına sahiptirler.

BİP’ten İnternet Kazanma Yolları

Bip uygulamasını ilk defa yüklediğiniz zaman 1GB internet kazanırsınız. Turkcell yaptığı kampanyalarlada bayramlarda ve bazı özel günlerde günlük,haftalık,aylık internet paketleri vermektedir. İnternet kazanmak için yapmanız gereken bip rehberinizdeki kişilere mesaj atmanız. 20, 40, 50 kadar kişiye mesaj attığınızda kazandığınız internet paketleri size sms ile bilgilendirilecektir.

 Turkcell BiP ile Nasıl Para Gönderilir

Turkcell Bip Nedir? Nasıl Kullanılır? ” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: