Evyap Likit Nasıl Olur?

Elektronik sigaraya başlayanların en önemli sıkıntısı likittir sağlam güvenilir bi likit bulmak tamamen sıkıntı bulsanız da yüksek meblağlarda seyrediyorlar. Bende burada size kendi likitinizi nasıl yaparsınız malzemeleri nereden alabilirsiniz onları anlatacağım.

E-Likit Nedir ?

Görsel sonucu

Likitin içinde ;Pg (propilen glikol), Vg (Bitkisel gliserin), Nikotin, Aroma olmak üzere 4 temel bileşen vardır.

Bu malzemeleri internet ortamından kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Ben kendim ilkekimya adlı yerden alıyorum nbaselerinde bulunan malzemeleri seçme hakkı veriyor yani bu 3 temel bileşen (vg,pg,nikotin) markalarını ve oranlarını seçme hakkını size sunuyor aromalarda mevcut, sitede bulunan aromalardan tfa da capellada iyi marka aromalar dır güvenerek kullanabilirsiniz bunları da diğer sitelerden bulmak kolay tek yapmanız gereken tercihlerinizi iyi yapmanız yoksa can sıkıcı likitler ortaya çıkar.

Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Öyle ahım şahım bir olay değil sonuçta nbaseyi karıştırıp yolluyorlar yapmanız gereken aromanızı katıp iyice karıştırıp yada çalkalayıp ardından dinlendirmek dinlenme zamanıda arada sırada çalkalamak. tabi bunları ayrı ayrı alıp daha ucuza getirme şansınız da var %100 vg alıp sonra pg alarak kendisi karıstıranlar ama satıcı değilseniz bence bi gerek yok bırakın adamlar işlerini yapsın .

İlk önce dikkat etmeniz gereken daha öncede dediğim gibi markalar sağlam markaları tercih edin saçma sapan sitelerden ucuz 5-10 lira daha ucuz diye alışveriş yapmayın ben birkaç tane sağlam site yazacağım forumlardan duyduğum kadarıyla tabi ben şu anlık sadece ilkekimyadan alışveriş yapıyorum. Bir daha kini de Keyf adlı yerden almayı düşünüyorum.

Daha sonra pg-vg oranına dikkat etmeniz gerekiyor çünkü pg oranı arttıkça boğazınızda bıraktığı etki artıyor boğaz vurumu artıyor yani en uygunu 70-30 yada 80-20 almak bence tabi bu sizin kararınız %100 vg alanda var 50-50 yapanda bu ciğer çekimi mi yoksa sigara içimi mi göre olduğuna göre de farklılık gösteriyor bunu da ben söyleyemem siz kendiniz test ederek yada kullanan birilerine sorarak yapmak lazım. Ben kendim ciğer çekimi kullanıyorum 70-30 nbase aldım ve doğrusunu söylemek gerekirse buhar vurumu bir tık daha az olsa iyi olur bir dahakini 80-20 alacağım.

Aromada pg dir. Bakın burayı kalın harflerle yazıyorum çünkü ilk yaptığımda kimse yapmamıştı. 🙂 … Nbasenin içine dökeceğiniz aroma pg oranını arttırıyor yani boğaz vurumu artıyor acılık geliyor fazla olursada. Hesaplamanızı  yaparken bunu göz önünde kesinlikle bulundurun yani 70-30 bir likit içicisiyseniz nbasenizin 80-20 olması lazım ki aroma kattığınızda 70-30 olsun.

Sonra nikotin geliyor nikotin tamamıyla size kalmış bir paket içiyorsanız 6mg yeterli, bir paketten az içiyorsanız 3mg yeter ne bir paketi diyorsanız 9 ve üzeri ancak keser buna iyi karar verin çünkü azı kesmez emzik gibi ağzınızda gezdirir yada bu bi işe yaramıyor deyip elektronik sigarayı bir köşeye atarsınız fazla gelirse de baş ağrısıydı mide rahatsızlığıydı gibi konularla uğraşırsınız.

Son olarak aroma alırken de ister ayrı ayrıda alabilir kendi karışımınızı yaparsınız birazcık ingilizceniz varsa http://e-liquid-recipes.com adlı siteden tarifler alabilirsiniz. İsterseniz direk mix aroma dediğimiz twisted aromlardan da alabilirsiniz. aldığınız aromaya göre de önerilen demleme süreleri yanlarında vardır zaten benim söylememe gerek yok.

Demleme yaparken de kabınızın cam olması daha sağlıklı , gereksiz hava almaması lazım bu yüzden ya strech gibi bir şeyle kabı sarın yada hava almayan kaplar kullanın. Gereksiz hava boşluğu kalmasın kapta yani minimum boşluk şart.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: