Tesla Tamamen Elektrikli Tır Üreticek

Tesla’nın Yeni Aracı Elektrikli Tır

Tesla, otomotiv çağının gidişatını belirleyen adımları bundan 5 yıl önce atmaya başladı. Tüm sektör elektrikli araçlar için erken olduğu düşünülüyordu. Şimdi neredeyse bütün otomotiv devleri ve köklü markalar, üretim hatlarını elektrikli otomobil ve araçlar üretmek için revize etmeye karar verdiler. Yıllar sürecek uzun dönüşüm planları hazırlandı ve Tesla, zamanında kendisine gülen firmaları bir bir rakip olarak karşısına aldı.



Tesla yeni araçları ile kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Tesla elektrili tırlar ile karşımıza çıkacak. Elektirikti otomotiv sanayisinin tartışılmaz lideri ve bir Elon Musk şirketi olan Tesla, tamamen elektrikli motorlara sahip ağır vasıtaların üretimine başlayacağını duyurdu.Geçtiğimiz hafta, elektrikli tırlar üzerine çalıştığınıda duyurmuştu.

Bu hafta TED konferansında bir konuşma yapan Elon Musk, “Boring Company” adlı tanıtım videosu ile birlikte, geliştirdiği yeni elektrikli tırı tanıttı.

Hali hazırda bir prototipi olduğunu belirten Elon Musk, yeni geliştirdikleri tırın adeta spor bir otomobil havasında olduğunu da vurguladı. Elektrikli tırlar sayesinde, binlerce kilometre yolu tek bir pille rahatlı gidebileceğini belirten CEO, yeni tırda inanılmaz derecede büyük bir pil takımının olduğunu da belirtti.

Tesla’nın bu yıl içerisinde yeni elektrikli tırı hakkında daha fazla detay paylaşması bekleniyor. Geliştirilen bu yeni elektrikli aracın en çok konuşulacak olan özelliği ise, kendine özel teknolojisi ve binlerce kilometre yol alan pil takımı ile dillerden düşmeyeceğe benziyor. Şehirler arası kısa mesafeler ve şehir içi taşımacılığı için geliştirilen tır, 140 kWh’lık bir pille çalışıyor. Firmaya göre araç 1 saatte şarj olabiliyor ve 500 kilometrelik menzile sahip.

Son olarak ise Tesla, yeni aracını Eylül ayında tanıtacağını da kamuoyuna duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: