Türk Telekom Tek Şifre Nedir?



Türk Telekom TekŞifre Nedir?

TekŞifre, Türk Telekom internet hizmetlerini çeşitli platformlardan kullanırken sizin tanınmanızı sağlayan şifre uygulamasıdır. Bu sayede tek bir şifre ile tüm Türk Telekom internet hizmetlerini kullanabilir, size özel sunulan online fatura ve kota sorgulama gibi temel hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

TekŞifre İle Aşağıdaki İşlemleri Yapabilirsiniz.

TekŞifre’ye Nasıl Üye Olabilirim?

Türk Telekom internet müşterisi iseniz, abonelik işlemleri sırasında bildirdiğiniz cep telefonu hattınız üzerinden 6606’ya SMS atarak TekŞifre hesabınızı oluşturabilirsiniz. SMS ile TekŞifre hesabı oluşturmak için aşağıdaki 4 farklı seçenekten birini seçebilirsiniz.

Mesaj alanına TEKSIFRE yazın bir boşluk bırakın ve TC KİMLİK NUMARANIZI, E-POSTA ADRESİNİZİ, INTERNET HİZMET NUMARANIZI ya da başında sıfır olmadan SABİT TELEFON NUMARANIZI yazıp 6606’ya kısa mesaj gönderin. Kullanıcı adınız ve TekŞifre’niz kısa mesajla cep telefonunuza iletilecektir.

Tek Şifre Kullanıcı Adını Unuttum Ne Yapmalıyım?

Kullanıcı Adınız aktif bir mail hesabınız olmalıdır. Aktif bir mail hesabınızı Kullanıcı Adı olarak belirlemek için 444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri’ni aramalısınız.

Dilerseniz, Türk Telekom İnternet Hizmetleri için kayıtlı olan cep telefonu hattınız üzerinden SMS göndererek de TekŞifre Kullanıcı Adı ve Şifrenizi yeniden talep edebilirsiniz. Bunun için, mesaj alanına TEKSIFRE yazın, bir boşluk bırakın ve TC KİMLİK NUMARANIZI, INTERNET HİZMET NUMARANIZI ya da başında sıfır olmadan SABİT TELEFON NUMARANIZI yazıp 6606’ya mesaj gönderin. Kullanıcı adınız ve TekŞifre’niz SMS olarak cep telefonunuza yeniden gönderilecektir.

TekŞifre’mi Nasıl Değiştirebilirim?

Şifreniz, TekŞifre üyelik işlemlerinde girmiş olduğunuz şifredir. TekŞifre Kullanıcı Adı ve Şifrenizle giriş yaptıktan sonra; ‘Üyelik Bilgilerim’ sayfasında ‘Şifre Değiştir’e tıklayınız. Açılan sayfada mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi girerek, TekŞifre’nizi değiştirebilirsiniz.

TekŞifre’mi Unuttum Ne Yapmalıyım?

TekŞifre’nizi unutmanız halinde Kullanıcı Adınızı (e-posta adresiniz) ve TekŞifre’nizi girdiğiniz giriş sayfasındaki “Şifremi Unuttum” sayfasına gitmeniz ve TekŞifre kullanıcı adınızı (e-posta adresinizi) yazarak «Gönder» butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Dilerseniz, Türk Telekom İnternet Hizmetleri için kayıtlı olan cep telefonu hattınız üzerinden SMS göndererek de TekŞifre Kullanıcı Adı ve Şifrenizi yeniden talep edebilirsiniz. Bunun için, mesaj alanına TEKSIFRE yazın, bir boşluk bırakın ve TC KİMLİK NUMARANIZI, TEKŞİFRE KULLANICI ADINIZI, INTERNET HİZMET NUMARANIZI ya da başında sıfır olmadan SABİT TELEFON NUMARANIZI yazıp 6606’ya mesaj gönderin. TekŞifre’niz SMS olarak cep telefonunuza yeniden gönderilecektir.

444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri’ni arayıp TekŞifre hesabınızı iptal edebilirsiniz.

İki Farklı Kişi Aynı Bilgisayardan Kendi TekŞifre Hesaplarına Giriş Yapabilir mi?

Aynı bilgisayardan birden çok kullanıcı hesaplarını kullanabilir. Birden çok hesaba erişmek için her oturumun sonunda oturumunuzu kapatmak üzere “Çıkış” bağlantısını tıklayın. Daha sonra farklı bir Kullanıcı Adı ve Şifreyle üye girişi yapabilirsiniz.

Birden Fazla ADSL Hattım Var. Her Bir ADSL Kullanıcı Bilgimle Ayrı Ayrı TekŞifre Hesabı Açabilir miyim?

Birden fazla ADSL hattı olan kullanıcılarımız, her hat için ayrı bir e-posta adresiyle TekŞifre hesabı oluşturabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: