Türk Bilim Kurgu Dizisi ‘Geçit’



Türk televizyonlarında özellikle son yıllarda aşk temalı onlarca birbirinin kopyası saçma sapan diziler televizyonlarımızı meşgul etti. Bu diziler ekranlarda gösterilirken arada kaliteli dizilerde çıktı. Fakat bu dizilerin sayısı, diğer saçma dizilere nazaran oldukça az sayıdaydı. Yavaş yavaş da olsa, dizi sektöründe olumlu yönde bir hareketlenme söz konusu. Son günlerde çıkan  internet dizileri ile başlayan bu hareketlenme, şimdi de Türk dizi sektöründe görmeye pek alışık olmadığımız bir tür olan bilim kurgu ile devam ediyor.

Çok konuşulacağı muhtemel, yeni bir bilim kurgu dizisi geliyor. Televizyon ekranında yerini almaya hazırlanan, Türk yapımı bilim kurgu dizisi Geçit’ten ilk görüntüler yayınlandı.

İlk Bilim Kurgu Dizisi İstanbul’da Geçiyor

Türkiye’nin gerek sinemada gerek dizi olarak  ekranlarında bir türlü tutturamadığı tür olan bilim kurguya, yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Geçit, bizleri 2117’ye götürecek. Boom Yapım tarafından yapılan ‘Geçit’ isimli dizi, zaman yolculuğunu konu alacak. Dizinin 20 dakikalık ilk bölümünden paylaşılan görsellerde ise buzul çağına saplanmış İstanbul ve kullanılmaz hale gelmiş Boğaziçi Köprüsü dikkat çekmekte.

İnternet’mi Yoksa TV Dizisi’mi Olacak

Ölümsüzlüğün peşinde olan Tarkinalar adlı gizli bir örgütün yönetimindeki geleceğe, 100 yıl sonrasına giderek ikiz kardeşini bulmaya çalışan bir gencin hikayesini konu alacak Geçit konusunda henüz bir TV kanalı ile anlaşılmış değil. Dizinin internet dizisi olarak da gelme ihtimali var. Fakat böylesi ilginç ve görmeye alışık olmadığımız türde bir dizinin de TV kanallarının dikkatini çekmiş olması tahmin edebileceğiniz gibi beklenen birşey. Dizinin TV ekranındamı yoksa internet dizisi olarakmı ekranlara geleceği yakın zamanda belli olacak.

Geçit dizinin ne zaman yayınlanmaya başlayacağını henüz bilemiyoruz. Fakat ilk bölümden görseller paylaşıldığına göre, muhtemelen yakın zamanda kısa da olsa bir fragman izleyebiliriz. Geçit dizisinin Türk televizyon ekranlarına yeni bir heyecan getirmesi ve başarılı olması bu tarz dizi ve filmlerin önünü önemli ölçüde açacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: