İcatlar Tarihi

İcat Nedir?

Daha önce bulunmamış şeyin insanlar tarafından bulunmasına icat denir. İnsanlar hayatları boyunca yaşamlarını kolaylaştırmak için buluşlar yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Her icat insanlık tarihi için hayat kolaylaştırıcı olmamıştır. Dolayısıyla bazı icatlar kullanılmadan ortadan kalkmıştır.

Mucit Nedir?

Mucit hayatı kolaylaştıran alet, ekipman yapma konusunda fikir sunan bu fikirleri prototip yaparak hayata geçiren ve yaptığı işlere patent alarak bunları seri üretime geçirerek insanlığın hizmetine sunan kişilerdir. Tarih boyunca birçok mucit insanlığı yararlı icatlar bulmuşlardır.

Patent Nedir?

Paten  mucidin yapmış olduğu icadı kendisine ait olduğunu kanıtlayan belgedir. Başka kimse bu icat üzerinde hak iddia edemez. Paten buluşlar için çok önemlidir. Günümüzde de teknoloji firmaları birçok patent davasıyla karşı karşıya kalmıştır.

Seri Üretim Nedir?

Bulunan icatların üretilmesi ve insanlara sunulması da önemlidir. Seri üretim üretimin daha düşük maliyette ve seri şekilde üretilmesidir. Seri üretimin mucidi Henry FORD’ dur. Dünya nüfusunun artmasıyla insanların ihtiyaçlarıda artmıştır. Bu ihtiyaçların karşılanması için seri üretim günümüzde her alanda yapılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: