Akıllı Telefon ve Tablet Hafıza Arttırma Yöntemleri



Günümüzde akıllı telefonlar ve tabletler yoğun derece kullanılmaktadır. Bu cihazların fotoğraf, video çekme, oyun yükleme, film indirme gibi işlemler yaptığımızda kapasiteleri bilgisayarlar gibi yüksek olmadığı için hafızaları kısa sürede dolmaktadır. Telefon ve tabletlere bilgisayar gibi kolayca harddisk takamıyoruz. Akıllı telefon ve tabletlerin hafızalarını nasıl arttırabiliriz yada nasıl daha verimli kullanabiliriz ona bakalım.

MicroSD Kart

Android cihazınızında Harddisk’i microSD kartlardır. Android cihazınıza daha fazla depolama alanı eklemek için başvurabileceğiniz en kolay yöntemlerden birisi, microSD kart alıp cihaza takmaktır. Günümüzde 64, 128, 256 GB microsd kartlar bulunmaktadır. 64 GB boyutunda bir kartı, performansına göre, 50 ila 130 TL gibi bir fiyat aralığında bulabilirsiniz. Elbette telefonunuzun microSD kart desteği olduğundan emin olmanız gerekiyor. Yeni telefonların bazılarında kart girişi bulunmasa da, Android telefonlar, diğer platformların aksine bu konuda daha özgür olmanızı sağlıyorlar. Telefonunuz veya tabletinize kart almaya karar verirseniz, fotoğraf, video, müzik ve bazı oyun ve uygulmaları mevcut dosyalarınızı taşınmasını sağlayabilirsiniz. Cihazınızın microSD kart girişi yok ise bulut hafızayı kullanmanızı tavsiye ederim.

Çift Taraflı Flash Bellek

Akıllı telefon ve tabletlerin artmasıyla birlikte birçok depolama çeşidi çıkmıştır. Bunlardan bir tanesi de çift taraflı flash bellek. Bu depolama alanı hem akıllı cihazlarımızın hafızasında yer açmamızı sağlayacak hemde bilgisayar ile akıllı telefonumuz arasında hızlı ve kolay veri aktarmaya yardımcı olacak. Bütçenize uygun bir çift taraflı flash bellek alıp hem akıllı telefonunuzda hem bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

​Bulut Hazıfa

Android cihazlarda yer açmak için bir diğer seçenek de, telefon veya tabletinizde bir bulut hizmeti kullanmanız. Fotoğraf, video ve belge depolama için oldukça uygun olan bulut hizmetlerinde, dosyalarınıza erişebilmeniz için veri bağlantısı kullanmanız gerekmektedir.

Dropbox, One Drive, Google Drive ya da benzeri bir bulut hizmeti kullanırsanız, otomatik olarak tüm fotoğraflarınızın, videolarınızın bulut üzerinde depolanmasını sağlayabilirsiniz. Burda yapmanız gereken tek şey, fotoğraf ve videolarınızın buluta yükledikten sonra gerçek fotoğrafları ve videoları telefonunuzdan silmek olacaktır.

Bulut hafıza kullanımı kullanıcılar için , yer açmak açısından oldukça faydalı olsa da, fotoğrafları kullanmak için sürekli internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor olmanız sistemi biraz zora sokuyor. İnternetiniz bol ve internet benim için sorun değil diyorsanız bulut hafıza iyi bir seçenek. İnterneti sıkıntılı olanlar için önerim Lifebox. Lifebox size aylık 5GB yükleme alanı vermektedir. Bulut hafızaya oyun ve uygulamalarınızı çalışır durumda yükleyemezsiniz.

Müzik

Akıllı cihazlarımıza bu denli bağımlı olmamızın bir sebebi de, her şeye onlar üzerinden erişebiliyor olmamız. Müzik dinlemek de akıllı cihazlarımızla en sık yaptığımız aktivitelerden birisi. Telefonumuzu kabloyla bilgisayara takıp müzik attığımız yöntemlerden bir tanesi. Buda telefonumuzun hafızasını müzikle dolması demektir. Günümüzde birçok müzik uygulaması bulunmaktadır. Spotify, Deezer ve Fizy benzeri uygulamalardan bazılları. Bu uygulamalar ile sorunun üstesinden gelmek mümkün. Elbette yine bu yöntemle depolama alanından kar etmek için de bulutta olduğu gibi internet bağlantısı gerekiyor.

Uygulamalar

Yeni bir Android telefon almışsanız ve yeriniz hızla tükeniyorsa, depolama alanınızı genişletmek için yüksek miktarda bellek kullanan uygulamaları silerek kurtarabilirsiniz. Telefonunuza kendiliğinden kurulu olarak gelen bazı uygulamaları silmeniz mümkün olmasa da, (ROOT hariç) güncelleştirmelerini kaldırıp uygulamanın Megabayt’ ını düşürebilirsiniz. Hangi uygulamalara ihtiyacınız olmadığını belirleyip onları silmek tamamen size kalmış bir şey. Buradaki tek karar merci olarak uygulamaları silmek istediğinizde Uygulamalar kısmından silmek istediğiniz uygulamayı seçip Kaldır‘a basın.

Kablosuz Harddisk

Akıllı telefon ve tabletlerinizde yer açmak içi size sunacağımız son seçenek ise kablosuz harddiskler. Kablosuz harddiskler de bildiğimiz taşınabilir harddiskler gibi kullanılır ancak diski, cihaza Wi-Fi üzerinden bağlarsınız. Diğer tüm yöntemlerden sonuç alamadıysanız, son çare olarak bütçenize uygun bir harddisk alarak tüm dertlerinizden kurtulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: