Adil Kullanım Kotası Nedir?

İnternetin kullanımının artmasıyla birlikte AKK ile ilgili internet kullanıcılarını ilgilendiren gelişmeler oluyor. Peki AKK nedir?

AKK nedir?

Artık internet çağında yaşamaktayız. İnternet zorunlu bir ihtiyaç haline geldi.Türkiyedeki internet sağlayıcılar kullandığımız internetin belli bir kota limitine ulaştığı zaman internet hızınız servis sağlayıcınız tarafından o ay içinde hızının düşürülmesidir.

Örneğin; 50 GB AKK internet hizmetiniz var. İnternet hızınız 20 Mbps ise, 50 GB’lık kullanımı aştıktan sonra hızınız 3 Mbps seviyesine düşürülüyor. Buna Adil Kullanım Kotası diyoruz.

AKK Hızı Ne Kadar Düşüyor?

İnternet hızı ne kadar olursa olsun internet hızı Adil Kullanım Kotasını geçtiğiniz zaman internet hızı 1 Mbps gibi çok düşük bir hıza düşüyor. Devlet yetkilileri tarafından yapılan düzenlemelerle Adil Kullanım Kotasını geçtikten sonraki hız 3 Mbps ye yükseltildi. Şuan BTK’ nın gündeminde AKK’nın 5 Mbps seviyesine çıkarılması için çalışmalar yapılıyor.

AKK Neden Var?

AKK Türkiye’nin internet alt yapısının yeni olduğu dönemlerde internet alt yapısının aşırı yüklenmede çökmemesi için alınan tedbirdir.

Fakat artık Türkiye’nin internet alt yapısı AKK gerek kalmadan ayakta kalabilecek güçte. Devlet ve özel firmalar AKK nı kaldırmak için çalışmalar yapmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: