Apple AirPods Nedir? Nasıl Çalışır?

Apple Airpods son derecede kaliteli bir kablosuz kulaklık. Apple’in eski kulaklığı EarPods’a çok benziyor, ama kablosu ve üzerinde butonları yok. Apple İphone 7 ile beraber ile birlikte artık kulaklık çıkışını tarihe gömdü. 3.5mm’lik kulaklık çıkışı artık iPhone’da yok.Kutudan yine bildiğimiz kablolu kulaklık çıkıyor, ancak bu sefer ucundaki giriş 3.5mm değil, Lightning girişi. Bildiğimiz şarj kablosu gibi. Normal kulaklık, hiç fark yok. Sadece iPhone’a gireceği ucu Lightning şeklinde.

Kulaklığı telefona takıyoruz, kutusunun kapağını açıyoruz, iPhone’a yakın tutuyoruz ve iPhone’da çıkan “Bağlan” butonuna basıyoruz. Bu kadar. Ayrıca Apple’ın yeni W1 çipi ve Bluetooth LE sayesinde iPhone, Watch, iPad veya Mac’imize bağlanıyor.

AirPods’un içerisindeki ivme ölçer sayesinde herhangi bir kulaklığa 2 defa dokunduğumuzda Siri devreye giriyor. Konuşmaya başladığımızda da her iki AirPods kulaklığının mikrofonları aktif hale geliyor. Gürültü azaltma (noise cancelling) özellikleri sayesinde de oldukça kaliteli bir şekilde sesimizi alabiliyor ve aktarabiliyor.

Apple’ın söylediğine göre iOS 10 ve macOS Sierra yüklü cihazlarda çalışıyor. Donanımsal olarak bir ayrım paylaşılmıyor olsa da, muhtemelen son birkaç senede üretilen cihazların teknik özellikleri AirPods’u çalıştırmaya yeterli olacaktır.Kesintisiz 5 saat boyunca görüşme yapabiliyor.

Yanında gelen minik kutusuna koyduğumuzda otomatik olarak şarj oluyor. Bu kutu sayesinde toplamda 24 saatlik kullanım yapılabiliyor AirPods ile.

İşin güzel noktası, 15dk’lık şarj ile AirPods yaklaşık 3 saatlik pil ömrüne ulaşıyor.

Yani hem taşıma çantası, hem de şarj aleti olarak iş görüyor bu minik kutu.

Apple AirPodsu Aralık ayı itibariyle satışa çıktı. AirPods, Türkiye’de piyasaya 780 tl’lik bir rakamla çıktı.

Apple airpods’u kaybederseniz yada biryerde unutursanız apple airpods’u 69 dolara alabilirsiniz. Bundan yararlanmanız için airpods sahibi olmanız gerekiyor. Kulaklıkların pil servisi değeri de 49 dolar değerinde.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: