Geleceğin Havasız Lastiği



2013 yılında, Bridgestone  binek araç pazarı için havasız lastik geliştirmiş, çevreci ve iyi bir sürüş performansıyla dikkat çekmiştir. Havasız lastikler gelişmekte ve geliştirilmeye devam edilmektedir. Çalışmaların bitmesi 10 yılı bulabileceği tahmin ediliyor. Havasız lastik projesinin geleceği parlak gözüküyor.

Havasız lastiklerHavasız lastikler

Bridgestone havasız lastik teknolojisi hava ile lastikleri şişirme ihtiyacını ortadan kaldırarak, bir aracın ağırlığını desteklemek için tasarlanmış kauçuk bir tel yapısı bulunmaktadır. Kauçuktan yapılmış şerit teller yola tutunmayı sağlıyor. Kaza oranını azaltmanın yanı sıra yüklerin ağırlığını eşit dağıtarak dengeyi sağlamaktadır.

Şu anda, piyasadaki havasız lastikler sert kauçuk veya plastikten yapılır. Golf arabaları, römork ve çim biçme makineleri bu lastiklere birkaç örnek olarak verebiliriz.

Havasız Lastiklerin Faydaları

Kaza oranını azaltmayı amaçlamaktadır

Yedek lastiğe ihtiyacınızı azaltacaktır

Sanayide işiniz daha az olacaktır

Tarım, madencilik ve inşaat sektörlerinde kullanıldığı zaman patlama gibi sorunlar ortadan kalkacaktır.

Çevreci Lastik

Havasız konsept lastiği sürdürülebilir malzeme kullanımı Bridgestone’un uzun vadeli vizyonuna doğru amaçlayan girişimlerinden biridir. Lastikte kullanılan malzemeler kaynakların verimli kullanılmasına katkı sağlayan geri dönüşümlü malzemeden üretilmiştir. Havasız lastikler  en kısa sürede araçların geniş bir yelpazede ticari kullanımı hakkında getirmeyi amaçlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: