Twitter’dan Nasıl Video İndirilir?

Bilgisayarınızdan mobil cihazınızdan tabletinizden Twitter üzerinden video indirebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için mobil uygulama yada tarayıcıya ihtiyacınız olacak. Twitter video indirme yöntemlerine yakından bakalım.

Web Üzerinden Twitter Video İndirme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızın, tabletinizin ve akıllı telefonunuzun web tarayıcısından video indirmek için, İlk olarak indirmek istediğiniz videonun ilgili tweet URL’ini kopyalamamız gerekiyor. Bunun için Twitter’da ilgili tweet’in sağ üst tarafında yer alan ok işaretine tıklayarak “Tweet’in bağlantı adresini kopyala” seçeneğine tıklayınız.

Daha sonra bu adrese giriniz. Karşımıza çıkan URL kutucuğuna bu linki yapıştırıyor ve download yazısına tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra açılan sayfanın hemen altındaki download butotuna tekrar basıyoruz ve videomuz indirilmeye başlanıyor.

Bu yöntem ile hem bilgisayarınıza hem de akıllı telefonunuza veya tabletinize Twitter videolarını indirebilirsiniz. Ancak iOS cihaz kullanıyorsanız, tweet bağlantı adresini kopyalamak için yine sağ taraftan yan menüyü açmanız ve paylaş seçeneğine gelerek aşağıda yer alan “bağlantı adresini kopyala” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra yine yukarıda belirttiğimiz siteye girip videoları indirebilirsiniz.

Tarayıcı Eklentileri ile Twitter Video İndirme

Chrome veya Mozilla tarayıcılarına yükleyeceğiniz eklentilerle, oldukça kolay bir şekilde Twitter video indirme işlemini yapabilirsiniz.

Her iki tarayıcı için de Twitter Video Downloader isimli eklentiyi kullanabilirsiniz. Eklentilerin indirme linklerini aşağıda görebilirsiniz.

 Chrome için eklenti

Uygulama ile Twitter Video İndirme

Android cihazlarınıza uygulamalar yükleyerek ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Bunun için Google Play Store üzerinde yer alan “Save Twitter Videos GIF” uygulaması ile hem videoları hem de GIF’leri telefonunuza indirebilirsiniz.

Türkiyedeki iOS işletim sistemli cihazlarda  ise direkt olarak bu iş tasarlanmış bir uygulama mevcut değil, ne yazık ki sadece ABD mağazasında aktif durumda. O yüzden eğer bir iOS işletim sistemli cihaz kullanıyorsanız web üzerinden indirme işlemini yapmanızı tavsiye ediyoruz.

3 thoughts on “Twitter’dan Nasıl Video İndirilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: